Nutriční hodnoty (Pomalu pečená srnčí pochoutka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 5 671 kJ / 1 355 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 205,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 199,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,24 g |
| Tuky | 6,94 g |
| – nasycené | 3,27 g |
| – nenasycené | 2,69 g |
| –– mononenasycené | 0,83 g |
| –– polynenasycené | 1,87 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 19,14 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 885 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 47,93 g |
| – cukry | 24,78 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg srnčího masa | Srnec kýta | 1000 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 400 ml 400 ml červeného vína | Víno červené suché | 400 ml |
| 400 ml 400 ml vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 400 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rybízové marmelády (nebo brusinkové) | Marmeláda z červeného rybízu | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce švestkových povidel | Povidla | 23 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 snítky 2 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| hladká mouka na obalení masa | Mouka pšeničná hladká | |
| máslo na zjemnění | Máslo kravské | |
| olej na restování | Olej řepkový |