Nutriční hodnoty (Makovec IV.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 328 kJ / 6 054 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 106,25 g |
| Tuky | 253,87 g |
| – nasycené | 24,64 g |
| – nenasycené | 199,98 g |
| –– mononenasycené | 103,48 g |
| –– polynenasycené | 96,50 g |
| ––– omega 3 | 10,96 g |
| Vláknina | 56,25 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 441 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 782,00 g |
| – cukry | 277,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2,5 hrnku 2,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 625 g |
| 1 hrnek 1 hrnek moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 prásek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá |