Kinder mléčný řez

terkaxx Kuchařka: terkaxx

Doba přípravy: 75min Moučníky , Řezy 27 názorů

Suroviny

Na krém:
4-8 lžic cukru krystalu
4-5 lžiček vanilkového cukru
3 a 3/4 dll mléka
1 a 1/2 balení dortové želatiny
8 dl šlehačky - odpovídá asi 3 kelímkům
Poleva:
25 dkg dortové polevy
8 dkg másla - nebo tuku
Těsto:
8 vajec
20 dkg cukru krystalu
8 dkg másla - rozpuštěného
6 lžic vody
30 dkg hladké mouky
4 dkg kakaa
1 balení prášku do pečiva
1 lžička kypřícího prášku do perníku
máslo
mouka - na vymaštění plechu
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníku. Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do těsta. Půlku těsta vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme 12-14 minut v předehřáté troubě na 180°C. Druhou polovinu těsta také upečeme.

  2. Krém: Oba cukry vsypeme do mléka a za občasného míchání necháme vařit. Přidáme želatinu a na mírném ohni mícháme, dokud se nerozpustí. Vyšleháme šlehačku a pomalu přiléváme vlažné želatinové mléko. Rychle (dokud krém neztuhne) naneseme na těsto a přikryjeme druhým těstem. Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.

  3. Poleva: Nad párou rozpustíme čokoládovou polevu s máslem a naneseme na vychladlý koláč.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 502 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kinder mléčný řez

  • lechien lechien

    Výborný recept. :yes: Obě těsta krásně "vyskočila". Kypřící prášek do perníku nevedu, přidala jsem tedy koření do perníku a lžičku sody. Klasický kypřící prášek jsem úplně vynechala. Soda to podržela. Lehce vychladlé želatinové mléko jsem přidávala také jen po troškách.V lednici krém krásně ztuhl. Jen polevu jsem nedělala. Nestihla jsem ji. Než jsem se k ní dostala,půlka plechu byla pryč. Doporučujeme.Je to mňamózní <3

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Dobrý,nevím kdo jak to dělal ale mně to ztuhlo během 15min,a je výborný...šlehačka se musí opravdu dobře vyšlehat a to želatinové mléko musí být dobře vychladlé a opravdu se musí po trošičkách přidávat...a to jsem neměla žádnou dortovou želatinu ale normální kuchyňskou...takže parádička ;-)

    Odpovědět

  • eM eM(neregistrovaný)

    kámové, pokud se vám to roztéká a netuhne, tak je to akorát tak vašima prackama a neumíte dělat s želatinou, nebo tam cpete něco, co tam nepatří

    Odpovědět

  • XxX XxX(neregistrovaný)

    Prisernost sama ! Ani pri druhym pokusu to neudelalo co melo .. navod na krem totalne na ***** a vubec,..... :no::no::no: vrele nedoporucuju

    Odpovědět

  • Romana Romana(neregistrovaná)

    Nic horšího jsem nikdy nedělala...škoda :no:

    Odpovědět

  • Erika Erika (neregistrovaný)

    Tento recept nedoporučuji:no: Nejdřív k těstu, autorka píše k ingrediencím 1 balíček prášku do pečiva a 1 lžíci kypřícího prášku do perníku, ale v postupu už jen uvádí prášek do perníku. Krém se také nepovedl, šlehačka byla krásně ušlehaná a jakmile se tam přidala želatina, byla z toho zase jenom řídká smetana, bohužel ani po hodině v ledničce krém neztuhl.

    Odpovědět

  • Petruše Petruše(neregistrovaný)

    A moje zkušennost? Nejprve mi nevykynulo těsto a měla jsem jen 2 placky, pak jsem vyšlehala šlehačku a když už jsem jí chtěla přidat do mléka tak mi to celé vylítlo z ruky a na zem, takže šlehačka až na zdi a mixér v koši :o(:-//

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    nepovedlo se a nedoporučuju, nepřipomíná to mléčný řez spíš kinder pingui a to jsem na to tu čokoládu nedala, :no:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    kucharka:
    Dobře, tak děkuju moc :o))

    Odpovědět

  • kucharka kucharka(neregistrovaná)

    urcite to pujde;-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Lenka:*moučník

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Ahojik. Recept urcite vyzkousim :-) Jen se chci zeptat, jde udělat moučním i bez pečícího papíru? Nerada s ním pracuju, mám nešikovné ruce :-) Myslím tím na klasickém vymazáním, pokud to někdo vyzkoušel? Děkuji za odpověď :-)

    Odpovědět

  • andrea andrea(neregistrovaná)

    kindr mléčný řez:yes::-p Včera jsem tento řez ochutnala u kamarátky a moc mi chutnal. Kristýna H.:

    Kristýna H.:

    Odpovědět

  • Kristýna H. Kristýna H.(neregistrovaný)

    včera jsem delala tento řez, bohužel stejne jako ostatní jsem mela z kremu vodu :( a to jsem jeste do slehacky pridala ztuzovac sice jen jeden ale pridala .... chtelo by to doladit jak to doopravdy autor dela :( priste az budu delat tak si to pojistim dam min. tri baleni dortove zelatiny a tri ztuzovace ... a pak to asi bude ok :)));-)

    Odpovědět

  • MarNej MarNej(neregistrovaný)

    Nejdřív se mi krém taky moc nezdál (použil jsem místo dortového želé želatinu v plátcích), tak jsem ještě přidal podle návodu ztužovač za studena. Krém tedy rozhodně ztuhlý hned nebyl, lil jsem ho tam řidký jako mléko, ale v lednici krásně ztuhnul, nenechte se zmást ;-) Jinak do šlehačky jsem přidal ztužovač.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kinder mlecny rez mléčné řezy recept kinder řezy na plech kindr mléčný řez kinder soutěž 2012 mléčný řez na plech kinder mlecny rez recept kindr řezy recept kinder mléčný řez na plech kinder řez kindr řezy kinder řez na plech recept kinder mlecny rez kinder mléčný řez bez mouky mléčný řez recept na kinder mléčný řez mlecny rez recept kindr řez recept na kindr mléčný řez kinder mléčné řezy

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít