Nutriční hodnoty (Tvarohovo-šlehačkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 18 762 kJ / 4 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 79,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,15 g |
Tuky | 268,13 g |
– nasycené | 160,69 g |
– nenasycené | 90,53 g |
–– mononenasycené | 78,72 g |
–– polynenasycené | 11,81 g |
––– omega 3 | 1,91 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 1,82 g |
Sodík | 420 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 411,44 g |
– cukry | 266,91 g |
––– laktóza | 36,41 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
60 g 60 g cukru moučky | Cukr bílý | 60 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
210 g 210 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 210 g |
4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
160 g 160 g cukru | Cukr bílý | 160 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
6 plátků 6 plátků želatiny | Želatina vepřová | |
400 g 400 g měkkého tučného tvarohu ve vaničce | Tvaroh polotučný | 400 g |
375 ml 375 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 375 ml |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
pomerančová kůra | Pomerančová kůra čerstvá | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
400-500 g 400-500 g čerstvého ovoce (maliny, ostružiny, jahody) | Jahody čerstvé | 450 g |