Nutriční hodnoty (Jablečné koláče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 30
Energie | 21 836 kJ / 5 219 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 27,91 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 76,65 g |
Tuky | 109,06 g |
– nasycené | 31,56 g |
– nenasycené | 66,58 g |
–– mononenasycené | 42,66 g |
–– polynenasycené | 23,91 g |
––– omega 3 | 2,03 g |
Vláknina | 58,68 g |
Cholesterol | 768 mg |
Sodík | 873 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 925,47 g |
– cukry | 502,30 g |
––– laktóza | 9,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
100 g 100 g Hery | Margarín | 100 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
1 plátek 1 plátek másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 10 g |
1,5 kg 1,5 kg jablek (i méně) | Jablko čerstvé | 1500 g |
100-150 g 100-150 g cukru | Cukr bílý | 125 g |
1 špetka 1 špetka skořice (nebo skořicový cukr) | Skořice ceylonská | |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |