Nutriční hodnoty (Jablečné koláče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 30
| Energie | 21 836 kJ / 5 219 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,91 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 76,65 g |
| Tuky | 109,06 g |
| – nasycené | 31,56 g |
| – nenasycené | 66,58 g |
| –– mononenasycené | 42,66 g |
| –– polynenasycené | 23,91 g |
| ––– omega 3 | 2,03 g |
| Vláknina | 58,68 g |
| Cholesterol | 768 mg |
| Sodík | 873 mg |
| Sůl | 1,95 g |
| Sacharidy | 925,47 g |
| – cukry | 502,30 g |
| ––– laktóza | 9,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 100 g 100 g Hery | Margarín | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 1 plátek 1 plátek másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 10 g |
| 1,5 kg 1,5 kg jablek (i méně) | Jablko čerstvé | 1500 g |
| 100-150 g 100-150 g cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 1 špetka 1 špetka skořice (nebo skořicový cukr) | Skořice ceylonská | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |