Nutriční hodnoty (Salát z marinovaných žampionů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 456 kJ / 348 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,76 g |
| Tuky | 34,60 g |
| – nasycené | 4,69 g |
| – nenasycené | 29,89 g |
| –– mononenasycené | 25,26 g |
| –– polynenasycené | 4,62 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 2,01 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 764 mg |
| Sůl | 1,90 g |
| Sacharidy | 6,38 g |
| – cukry | 0,63 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 15 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky sušeného oregána | Oregano sušené | 1.25 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky sušeného estragonu | Estragon sušený | 1.25 g |
| 1/8 lžičky 1/8 lžičky soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1/8 lžičky 1/8 lžičky pepře | Pepř černý | 0.625 g |
| 2 - 4 lžíce 2 - 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku čerstvých žampionů (nakrájených na plátky) | Žampion čerstvý | |
| 1/2 1/2 hrnku cherry rajčat na půlky | Rajčata cherry | 15 g |
| 10 10 černých oliv nakrájených na plátky | Olivy čerstvé zralé | |
| listy listy hlávkového salátu | Salát hlávkový čerstvý |