Levné a rychlé rizoto

pajuska123 Kuchař:

Jiné maso 16 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

4 sáčky rýže
pytlík mražené zeleniny s kukuřitcí
vepřové ve vlastní šťávě(konzerva)
cibule
tvrdý sýr
sůl
pepř
sladká paprika
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Otevřeme konzervu, maso vyklopíme, seškrábneme si sádlo a všechen tuk co je kolem masa a dáme do hrnce.

  2. Nakrájíme cibuli a dáme restovat, mezitím si nakrájíme maso na kostičky, přidáme do hrnce, trochu osolíme, opepříme, chvíli opékáme, pak přidáme sladkou papriku, trochu podlijeme vodou, přidáme mraženou zeleninu a dusíme dokud zelenina nezměkne.

  3. Mezitím si dáme vařit rýži. Jak je rýže uvařená, nasypeme do hrnce, promícháme. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Levné a rychlé rizoto

  • Michaela Sovová Michaela Sovová(neregistrovaný)

    Určitě vyzkouším tohle rizoto!!!!!!!

    Odpovědět

  • Jitka1312 Jitka1312

    Výborné a rychlé :-) Doporučuji :yes:

    Odpovědět

  • Monu Monu(neregistrovaný)

    Rychlé a výtečné rizoto, není co dodat :):yes:

    Odpovědět

  • pajuska123 pajuska123(autor receptu)

    Lucka:
    Ta se vyvaří,jak v mém případě,tak i v případě Pejli...:autor: Pejli
    Dělám podobně, jen tu rýži nedávám vařit zvlášt, ale už i s tou vepřovkou. Nasákne tak do ní chut

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    rizoto vyzkouším jen mě tam zaráží ta voda to slyším poprvé jak pak dosáhnete toho aby při podávání tam žádná voda nebyla? viz. fotka

    Odpovědět

  • senior senior(neregistrovaný)

    Vepřová konzerva - dívejte se na štítek. Zázračné konzervy obsahují i 16% masa vepřového. Nejkvalitnější, např. Hamé nebo dříve zvané \"čínské\", obsahují až 72% masa. Bohužel běžně stojí kolem 40Kč. Ale když jsou v některém z řetězců, pak se dají koupit kolem 28Kč. Tak si jich koupím klidně 10, neboť dlouho nevydrží (mažu si je na chleba). Já osobně ještě rizoto trochu vylepšuji kečupem.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Z velice dávných dob znám;-)ale to byly konzervy opravdu"masové";-)Jinak jako rychlovku to neodsuzuju:-*+:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pejli:Jana Remkova: děvčata díky moc to určitě vyzkouším,sice nevím s jakou konzervou,domácí Žížalo nemám:-(;-),ale já si něco vymyslím.Díky moc;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Simona Kucerova: Simi ano, asi tolik, pak s tím do trouby a to už vysleduješ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Hella: Z domácí konzervy ;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    toto rychlorizotko dělávám také:yes::-D někdy přidávám pro jinou chuť i trochu kari koření:-))

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    Simona Kucerova:Jo Simi, přesně tak :-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Jana Remkova:děvčata prosím, jen mi prozraďte kolik té vody dát???Jako když vařím rýži?? 1:2 :-?bych si to zkusila:-8:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    A protože se s Pejli celkem důvěrně známe, dělám taky tak. Rizoto není suché, je moc dobré;-):yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Ano, tohle je rizoto mého mládí ;-), když jsem se učila vařit a k dostání byly výborné čínské vepřové konzervy. Dneska nevím, z čeho bych to vařila :-( Ale dělala jsem to tak, že na osmahnutou cibulku jsem vyklopila konzervu, promíchala s rýží, zalila vodou a vařila. Rýže měla po vepřové šťávě úžasnou chuť.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo