Koláč Jamajka
Lahodný dezert inspirovaný karibskými chutěmi. Spojení kakaového korpusu, nadýchaného krému s rumovým aroma a čokoládovou polevou, vytváří neodolatelnou kombinaci. Tento zákusek potěší každého milovníka chutí s kapkou exotiky.
Suroviny pro 1 plech
malý hluboký plech 40x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 302 kJ / 7 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,65 g |
Tuky | 508,60 g |
Vláknina | 45,40 g |
Cholesterol | 2,28 g |
Sodík | 827 mg |
Sůl | 2,39 g |
Sacharidy | 650,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko a smetanu přivedeme k varu. Přidáme cukr krupici, krátce povaříme. Přidáme cukr, rumové aroma a kokos. Necháme vychladnout.
Krok 2: Troubu zapneme na 170 °C.
Krok 3: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 4: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a znovu prošleháme. Do této hmoty přidáme sníh z bílků, prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vše opatrně promícháme.
Krok 5: Polovinu těsta nalijeme do vymazané formy, dáme vrstvu krému a znovu vrstvu těsta.
Krok 6: Pečeme asi 45 minut při 175 °C.
Krok 7: Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 30. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč Jamajka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ykQ
Moje poznámka
Koláč Jamajka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ykQ
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 14 minutami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 1 hodinou
Pikantní medová žebra
jirkastu před 2 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 2 hodinami
Maková náplň
mismi před 2 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 4 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 5 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Okurky nakladačky
Luigi před 6 hodinami
Dušená mrkev
Nelca.is.coo1-king před 6 hodinami
Tématické fráze:
dort jamajka,
nedopečený koláč,
jamajka dort,
jakou mouku použit na pečení koláče?,
čokoláový krém,
levný krém na koláč,
jamajka dort recept,
levný krém,
cokoladovy krem ladi hrusky,
čokoládový krém od ládi hrušky,
čokoládový krém od ládi hrušky,
kakaovy dulkovy kolac s pudinkem,
jamajsky kolac - recept,
kolače - jakou mouku použít,
jakou mouku na koláče,
kolač jako dort,
moucnik jamajka,
jamajka moučníky,
ovocný dort jamajka,
pečivo jamajka
Suroviny:
máslo,
cukr,
vejce,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek do pečiva,
šlehačka,
mléko,
krupice,
cukr,
kokos strouhaný,
rumové aroma,
poleva čokoládová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (18)
No, řek bych, že pšeničnou hladkou, páč na Jamajce je nejdostupnější