Nutriční hodnoty (Celerová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 608 kJ / 384 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,38 g |
Tuky | 8,02 g |
– nasycené | 4,73 g |
– nenasycené | 2,93 g |
–– mononenasycené | 1,73 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 29,10 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 969 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 35,77 g |
– cukry | 13,05 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
olej | Olej řepkový | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 1 menší celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
půl hrnku hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
50 g 50 g taveného sýra | Sýr tavený | 50 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
muškát | Muškát květ sušený | |
polévkové koření | Polévkové koření tekuté | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
bujon | Bujón hovězí |