Nutriční hodnoty (Celerová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 608 kJ / 384 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,38 g |
| Tuky | 8,02 g |
| – nasycené | 4,73 g |
| – nenasycené | 2,93 g |
| –– mononenasycené | 1,73 g |
| –– polynenasycené | 1,20 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 29,10 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 969 mg |
| Sůl | 2,08 g |
| Sacharidy | 35,77 g |
| – cukry | 13,05 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 1 menší celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| půl hrnku hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 50 g 50 g taveného sýra | Sýr tavený | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| muškát | Muškát květ sušený | |
| polévkové koření | Polévkové koření tekuté | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| bujon | Bujón hovězí |