Rumové věnečky

aktija Kuchařka: aktija

Cukroví , Pečené 4 názory

Suroviny

525 g hladké mouky
180 g másla
180 g cukru moučka
120 g mletých vlašských ořechů
3 vejce
4 lžíce rumu
špetka skořice
moučkový cukr
rum na obalení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z prosáté mouky, másla, skořice, cukru, ořechů, rumu a vajec vypracujeme vláčné těsto, které necháme alespoň hodinku v chladu odpočinout.

  2. Pak z těsta odkrajujeme malé kousky, vytvarujeme z nich 2 válečky a a stočíme do věnečku.

  3. Dáme na plech na pečící papír a upečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C.

  4. Po vychladnutí věnečky namočíme do rumu a obalíme v cukru. Necháme zaschnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rumové věnečky

Tématické fráze: francouzské věnečky recept na francouzské věnečky rumové věnečky cukroví vlačné věnečky cukroví rumové věnečky rumové věnečky nebo rohlíčky recept cukrovi-rumovevenecky recept na venecky věnečky bez rumu jak upect venecky bez peciciho papiru francouzský recept na věnečky

Zapomněl/a jsem heslo