Rybí filé na zelenině

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30 min 1 porce Ryby 15 názorů

Suroviny

100 g lahůdkové mražené zeleniny
150 g rybího filé
2 lžičky másla
2 lžičky slunečnicového oleje
3 stroužky česneku
citronová šťáva
koření Adamova žebra
provensálské bylinky
drcené chilli koření
kmín
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na malé lžičce oleje restujeme zeleninu s na plátky nakrájeným česnekem a po cca 3 minutách ji malinko podlijeme vodou.

  2. Rybí filé si osušíme,mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme směsí z jedné lžičky rozpuštěného másla, 1 lžičky oleje, 2 špetek koření Adamova žebra, špetkou provensálského koření a špetky drcených čili papriček.

  3. Všechno to uděláme aspoň půl hodiny před orestováním zeleniny, aby se marináda vsákla do ryby. Takto upravené filé vložíme do restované a vodou zalité zeleniny a cca 3 minuty podusíme z každé strany se zeleninou.

  4. Filety vyjmeme a položíme je na mřížku pekáče, potřeme zbylou marinádou a vložíme do rozpálené trouby na 250°C. Opékáme je z každé strany ještě asi 5 minut.

  5. Zeleninu na sporáku mírně posolíme, provaříme a odstavíme. Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Můj hokus pokud vařit dietně. Já měla stejně upraveného pstruha, takže jsem obě ryby dělala na jednom roštu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybí filé na zelenině

Tématické fráze: file na zelenine rybí filé na zelenině mražené rybí filé recepty mražené rybí filé příprava recept rybí filé na zelenině rybi filé dietní rybí filé jak připravit rybí filé mražené rybí file dietně pečené filé na zelenině file dietně mražené rybí filé rybí filé recepty rybí filé po maďarsku příprava rybího filé rybí filé mražené recepty rybi file dietni dietni priprava rybiho file rybí filé recept dietní recepty z rybího filé

Zapomněl/a jsem heslo