Batátové gnocchi

dejsineco.cz Kuchařka: dejsineco.cz

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

1 velký batát (zhruba 500-600 g)
150-200 g hladké špaldové mouky
sůl, pepř
muškátový oříšek
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Batát jsem oloupala, nakrájela na menší kostky a uvařila v osolené vodě do měkka.
    Po uvaření jsem batáty slila a rozmačkala mačkátkem do hladké konzistence.

  2. Ke směsi jsem přidala pepř, muškátový oříšek, popřípadě sůl a špaldovou mouku (mouky dejte tolik, aby vám vzniklo těsto, se kterým se bude dobře pracovat).
    Z těsta jsem si vyválela válečky a ty poté nakrájela na menší kousky. Každý kousek zvlášť jsem dotvořila pomocí přimáčknutí vidličkou.

  3. Gnocchi jsem vařila v osolené vodě, dokud nevyplavaly (2-3 minuty).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 79 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Batátové gnocchi

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: batatove gnochi recepty z gnocchi batatove noky recept batatove noky batatove noki jak připravit batáty batátové noky bez mouky batatové nočky batátové těsto

Zapomněl/a jsem heslo