Nutriční hodnoty (Podmáslový chléb v římském hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 546 kJ / 2 043 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,23 g |
| Tuky | 14,11 g |
| – nasycené | 4,18 g |
| – nenasycené | 10,00 g |
| –– mononenasycené | 2,82 g |
| –– polynenasycené | 7,19 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 27,08 g |
| Cholesterol | 16 mg |
| Sodík | 183 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 397,74 g |
| – cukry | 40,27 g |
| ––– laktóza | 10,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 130 ml 130 ml vody | Voda | 130 ml |
| 200 ml 200 ml (necelých 220 g) kysaného podmáslí | Podmáslí | 200 g |
| 2 lžičky 2 lžičky cukru | Cukr bílý | 10 g |
| 17 -20 g 17 -20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 18.5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
| 2 2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| 130 g 130 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 130 g |
| 100 g 100 g celozrnné pšeničné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 100 g |
| 280-300 g 280-300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 290 g |