Nutriční hodnoty (Podmáslový chléb v římském hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 546 kJ / 2 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,23 g |
Tuky | 14,11 g |
– nasycené | 4,18 g |
– nenasycené | 10,00 g |
–– mononenasycené | 2,82 g |
–– polynenasycené | 7,19 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 27,08 g |
Cholesterol | 16 mg |
Sodík | 183 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 397,74 g |
– cukry | 40,27 g |
––– laktóza | 10,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
130 ml 130 ml vody | Voda | 130 ml |
200 ml 200 ml (necelých 220 g) kysaného podmáslí | Podmáslí | 200 g |
2 lžičky 2 lžičky cukru | Cukr bílý | 10 g |
17 -20 g 17 -20 g droždí | Droždí pekařské lisované | 18.5 g |
2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
2 2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
130 g 130 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 130 g |
100 g 100 g celozrnné pšeničné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 100 g |
280-300 g 280-300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 290 g |