Nutriční hodnoty (Vaječné karbenátky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 726 kJ / 1 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 88,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,29 g |
| Tuky | 71,32 g |
| – nasycené | 27,36 g |
| – nenasycené | 31,79 g |
| –– mononenasycené | 26,04 g |
| –– polynenasycené | 5,75 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 1,66 g |
| Cholesterol | 1,42 g |
| Sodík | 2,62 g |
| Sůl | 6,35 g |
| Sacharidy | 30,40 g |
| – cukry | 16,50 g |
| ––– laktóza | 13,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 200 g 200 g tvrdého sýra (gouda) | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 2 lžičky 2 lžičky hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| strouhanka na obalení | Strouhanka pšeničná | |
| olej na smažení | Olej řepkový |