Nutriční hodnoty (Fazolová kyselá polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 099 kJ / 1 936 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 89,81 g |
| Tuky | 48,26 g |
| – nasycené | 10,74 g |
| – nenasycené | 35,17 g |
| –– mononenasycené | 24,27 g |
| –– polynenasycené | 10,90 g |
| ––– omega 3 | 2,86 g |
| Vláknina | 73,97 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 3,34 g |
| Sůl | 8,10 g |
| Sacharidy | 247,30 g |
| – cukry | 19,61 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g konzervovaných fazolí (1 plechovka) | Fazole v konzervě | 400 g |
| 5 lžic 5 lžic drcených rajčat | Pyré z červených rajčat | 75 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| trochu trochu uzené prorostlé slaniny | Špek | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octu | Ocet lihový | 15 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr (není nutné) | Cukr bílý |