Nutriční hodnoty (Římský salát se smetanovohořčičnou zálivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 960 kJ / 946 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,74 g |
| Tuky | 93,17 g |
| – nasycené | 28,46 g |
| – nenasycené | 63,56 g |
| –– mononenasycené | 54,23 g |
| –– polynenasycené | 9,33 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 7,82 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 767 mg |
| Sůl | 1,93 g |
| Sacharidy | 18,12 g |
| – cukry | 9,62 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 římský salát | Salát římský čerstvý | |
| 1 svazek 1 svazek ředkviček | Ředkvička čerstvá | 110 g |
| 1 1 cibule růžová (červená,bílá,šalotka) | Cibule čerstvá | 70 g |
| olivy podle chuti | Olivy čerstvé zralé | |
| cherry rajčátka podle chuti | Rajčata cherry | |
| 4 lžíce 4 lžíce smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce dijonské hořčice (nebo jiné pikantní hořčice) | Hořčice dijonská | 30 g |
| 2 lžičky 2 lžičky javorového sirupu | Sirup javorový | 10 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce červeného vinného octa | Ocet vinný červený | 30 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje extra virgin | Olej olivový | 60 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| drcený pepř | Pepř černý |