Nutriční hodnoty (Římský salát se smetanovohořčičnou zálivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 960 kJ / 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,74 g |
Tuky | 93,17 g |
– nasycené | 28,46 g |
– nenasycené | 63,56 g |
–– mononenasycené | 54,23 g |
–– polynenasycené | 9,33 g |
––– omega 3 | 0,66 g |
Vláknina | 7,82 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 767 mg |
Sůl | 1,93 g |
Sacharidy | 18,12 g |
– cukry | 9,62 g |
––– laktóza | 3,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 římský salát | Salát římský čerstvý | |
1 svazek 1 svazek ředkviček | Ředkvička čerstvá | 110 g |
1 1 cibule růžová (červená,bílá,šalotka) | Cibule čerstvá | 70 g |
olivy podle chuti | Olivy čerstvé zralé | |
cherry rajčátka podle chuti | Rajčata cherry | |
4 lžíce 4 lžíce smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
2 lžíce 2 lžíce dijonské hořčice (nebo jiné pikantní hořčice) | Hořčice dijonská | 30 g |
2 lžičky 2 lžičky javorového sirupu | Sirup javorový | 10 ml |
2 lžíce 2 lžíce červeného vinného octa | Ocet vinný červený | 30 ml |
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje extra virgin | Olej olivový | 60 ml |
sůl | Sůl mořská | |
drcený pepř | Pepř černý |