Nutriční hodnoty (Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 17 779 kJ / 4 249 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 358,66 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 346,58 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,08 g | 
| Tuky | 234,07 g | 
| – nasycené | 114,13 g | 
| – nenasycené | 115,43 g | 
| –– mononenasycené | 98,47 g | 
| –– polynenasycené | 16,96 g | 
| ––– omega 3 | 0,57 g | 
| Vláknina | 20,55 g | 
| Cholesterol | 880 mg | 
| Sodík | 4,81 g | 
| Sůl | 11,60 g | 
| Sacharidy | 51,72 g | 
| – cukry | 11,90 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1500 g 1500 g hovězí špičky | Hovězí kýta | 1500 g | 
| 250 g 250 g libovější slaniny | Špek | 250 g | 
| 750 ml 750 ml červeného vína (např. Beaujolais, Burgunské) | Víno červené suché | 750 ml | 
| 500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml | 
| 250 g 250 g malých žampionů | Žampion čerstvý | 250 g | 
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g | 
| 1 1 větší rajčatový protlak (2-3 lžíce) | Protlak rajčatový | |
| 20 20 šalotek | Šalotka čerstvá | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| čerstvý tymián (4 větvičky) | Tymián čerstvý | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| máslo | Máslo kravské | |
| olej (podle potřeby) | Olej řepkový | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |