Nutriční hodnoty (Masové holandské koule s květákem Stenly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 22 890 kJ / 5 471 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 291,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 283,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,96 g |
| Tuky | 439,38 g |
| – nasycené | 161,69 g |
| – nenasycené | 202,45 g |
| –– mononenasycené | 167,36 g |
| –– polynenasycené | 35,10 g |
| ––– omega 3 | 1,65 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 1,90 g |
| Sodík | 3,46 g |
| Sůl | 7,94 g |
| Sacharidy | 82,90 g |
| – cukry | 30,30 g |
| ––– laktóza | 18,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg mletého bůčku | Vepřový bok | 1000 g |
| 400 g 400 g strouhané Goudy (Eidam) | Gouda 45% t. v s. | 400 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř bílý špetka špetka | Pepř bílý | |
| tuk na vymazání pekáčku | Margarín | |
| 2 2 velké cibule nakrájené na plátky | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 menší blanšírovaný květák | Květák čerstvý | |
| 6 6 středních oloupaných a nahrubo nastrouhaných brambor | Brambor zimní | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín drcený špetka špetka | Kmín mletý | |
| 3 3 polévkové lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 2 polévkové lžíce kečupu | Kečup sladký | |
| dle chuti Cayenského pepře nebo Tabaska | Chilli paprička mletá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |