Nutriční hodnoty (Zeleninová směs s máslovou krustičkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 046 kJ / 967 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,01 g |
| Tuky | 47,73 g |
| – nasycené | 22,20 g |
| – nenasycené | 20,03 g |
| –– mononenasycené | 15,81 g |
| –– polynenasycené | 4,22 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 23,58 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 2,67 g |
| Sůl | 6,53 g |
| Sacharidy | 37,22 g |
| – cukry | 25,54 g |
| ––– laktóza | 13,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 1 1 brokolice (asi tak stejně velké) | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 plechovka 1 plechovka bílých fazolí v rajčatové omáčce | Fazole v tomatové omáčce | |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 g 200 g strouhaného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| několik několik slabých plátků másla + kousek na vymazání zapékací mísy | Máslo kravské | |
| nať z lahůdkové cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |