Nutriční hodnoty (Linecké těsto na ovocné koláče a záviny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 13 625 kJ / 3 256 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,61 g |
| Tuky | 81,14 g |
| – nasycené | 19,62 g |
| – nenasycené | 51,51 g |
| –– mononenasycené | 33,58 g |
| –– polynenasycené | 17,93 g |
| ––– omega 3 | 1,78 g |
| Vláknina | 30,55 g |
| Cholesterol | 732 mg |
| Sodík | 364 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 544,85 g |
| – cukry | 238,60 g |
| ––– laktóza | 1,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 80 g 80 g Hery (nebo jiného tuku) | Margarín | 80 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3/4 3/4 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 22.5 ml |
| jablka | Jablko čerstvé | |
| sekané ořechy | Vlašské ořechy | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| cukr krystal | Cukr bílý | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 kg 1 kg vypeckovaných třešní | Třešně čerstvé | 1000 g |
| 4-5 lžic 4-5 lžic Maizeny | Škrob kukuřičný | 67.5 g |
| cukr krystal | Cukr bílý | |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| 1 1 žloutek nebo mléko na potření | Vaječný žloutek | 23 g |