Nutriční hodnoty (Tlačené oříškové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 590 kJ / 3 487 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
| Tuky | 201,87 g |
| – nasycené | 76,74 g |
| – nenasycené | 106,00 g |
| –– mononenasycené | 44,65 g |
| –– polynenasycené | 61,35 g |
| ––– omega 3 | 9,81 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 837 mg |
| Sodík | 227 mg |
| Sůl | 0,58 g |
| Sacharidy | 341,13 g |
| – cukry | 108,88 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 125 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| badyán | Badyán | |
| vanilka | Vanilkové lusky |