Nutriční hodnoty (Provensálský cibulový koláč Pissaladiere)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 815 kJ / 3 302 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,67 g |
| Tuky | 190,32 g |
| – nasycené | 85,04 g |
| – nenasycené | 97,23 g |
| –– mononenasycené | 79,78 g |
| –– polynenasycené | 17,45 g |
| ––– omega 3 | 2,29 g |
| Vláknina | 71,38 g |
| Cholesterol | 628 mg |
| Sodík | 10,67 g |
| Sůl | 26,43 g |
| Sacharidy | 285,33 g |
| – cukry | 79,78 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml |
| 1 kg 1 kg cibule | Cibule čerstvá | 1000 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 160 g 160 g ančoviček (filetů) | Ančovičky v oleji | 160 g |
| hrst hrst černých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| čerstvý tymián (nebo 2 lžičky sušeného) | Tymián čerstvý | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| máslo | Máslo kravské | |
| olivový olej na pokapání koláče | Olej olivový |