Nejjednodušší halušky/nočky

mika59 Kuchařka: mika59

Přílohy 23 názorů

Suroviny

1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku hladké mouky
3/4-1 hrnek vody
špetka kurkumy
sůl do vody
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouky s vodou a kurkumou. Vodu přidáváme postupně, stačil mi necelý hrnek. Těsto by mělo být takové měkké, ani husté ani řídké.

  2. Dáme vařit větší množství vody a dostatečně ji osolíme. Těsto protlačíme přes haluškovač do vařící vody.

  3. Když halušky vyplavou, necháme je jen krátce povařit a scedíme je. Ihned je promastíme sádlem nebo vyškvařenou slaninou.

  4. Podáváme je se zelím, brynzou a slaninou nebo jako přílohu k omáčkám a gulášům.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 633 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejjednodušší halušky/nočky

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    be.amenity: :-);-)

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes::yes: dělám je také tak jen příště přidám kurkumu, to je skvělý nápad :yes:

    Odpovědět

  • be.amenity be.amenity

    mika59: Opravdu jsem nevěděla jak rozmanitá může být příprava halušek... já je vždy dělala s bramborovým základem (neboť brambory jsou má srdeční záležitost:-8), ale že je tolik způsobů, jsem dosud nevěděla a děkuji za další zkušenosti od Vás a všech:-*:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    be.amenity: ;-):-) Všem děkuji za zajímavé komentáře..:yes::yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    magdalenka: Tak to bych opravdu stála u plotny půl dne! 8-( Já vařím noky tak maximálně z 200 g mouky, Nemám mnoho strávníků.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Dajda: lyžicou to trvá asi dlho...s haluškárom je to raz dva. Obyčajne varím cca zo 750 g múky.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    1974andrea: Taky dělám perkelt, ale kuřecí, a k němu noky, ale nejsou to tyto "haluškové" noky, ale noky dávané d o vody lžičkou. Těsto je zhruba stejné: mouka, mléko, vejce.:-8

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

  • Dajda Dajda

    magdalenka: Tak s těmi fazolemi mi to připadá taky hodně neobvyklé. Chleba k leču je pro mě naprosto obvyklá kombinace, s bramborami se u nás v rodině lečo nedělá. Maďarská babička mé kamarádky zahušťovala lečo rýží. :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Dajda: K leču úplne bežne...moja teta v Budapešti ich do leča na konci hádzala, vcucli šťavu...je to dobré, naozaj. Maďari radi k leču aj tarhoňu, alebo chlieb. Zemiaky by som s lečom nedala....je to o zvyku.:-8
    A keď robím fazuľový guláš, extra zvlášť robím ešte halušky, pridávajú sa na tanieri. Aby v tom stála lyžica.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Milé dámy, tak tomuhle říkám pořádný komentář! Děkuji za spoustu zajímavých informací. Jen mě udivilo, že se halušky podávají také k leču. :-O

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    magdalenka: U nás na východe sa to práve z maďarčiny volá nokerle https://www.toprecepty.cz/recept/6518-nokerle/ ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Dajda: V Maďarsku to volajú "nokedli" alebo "galuška". Halušky vyrobené z múky, vajca a vody, podávajú sa k perkeltom a mäsám "na šťave", alebo aj k leču. Pridávajú sa často aj ako vložka do gulášovej, fazuľovej polievky a pod.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    U nás v Krkonoších se této příloze říká hop do vody.

    Odpovědět

  • takseptam takseptam

    be.amenity: Moje rodina, žijící v jisté části Slovenska, říká halušky tomu produktu vyrobenému ze syrových brambor. Pokud neobsahuje brambory, říká jim haluštičky. Asi je to taky o regionu :-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: halušky z mouky recept na halušky z mouky připrava halušek jak na halušky halušky z hladké mouky přílohové halušky perkelt s halušky jalusly z mouky halusky s mouky bramborové halušky recept nejjednodušší noky madarske halusky halušky příprava nočky nejjednodussi recepty voda mleko a mouka priprava halušky nejjednodušší jak má být husté těsto na halušky halusky z muky a vody recept halusticky do polievky

Zapomněl/a jsem heslo