Nutriční hodnoty (Šulánky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 431 kJ / 1 537 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,00 g |
| Tuky | 11,06 g |
| – nasycené | 2,42 g |
| – nenasycené | 5,00 g |
| –– mononenasycené | 3,10 g |
| –– polynenasycené | 1,90 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 135 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 300,70 g |
| – cukry | 11,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vařených brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky (podle potřeby přidáme) | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g mletého máku | Mák modrý mletý | 100 g |
| 50 g 50 g cukru moučka | Cukr bílý | 50 g |
| 100 g 100 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 100 g |