Nutriční hodnoty (Zeleninovo-ovesná polévka s mungem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 434 kJ / 343 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,76 g |
| Tuky | 2,42 g |
| – nasycené | 0,72 g |
| – nenasycené | 1,36 g |
| –– mononenasycené | 0,32 g |
| –– polynenasycené | 1,04 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 31,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,67 g |
| Sůl | 8,89 g |
| Sacharidy | 53,07 g |
| – cukry | 23,16 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 květáku | Květák čerstvý | |
| 1 kus 1 kus pórku | Pórek čerstvý | 300 g |
| 1 hrst 1 hrst munga | Mungo | |
| 2 hrsti 2 hrsti ovesných vloček | Vločky ovesné | |
| 1/2 1/2 masoxu | Bujón hovězí | |
| 1 lžíce 1 lžíce Vegety | Kořenící směs sypká | 15 g |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |