Nutriční hodnoty (Žemlovka - Sladká jablka podle Itala)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 771 kJ / 1 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,60 g |
| Tuky | 80,93 g |
| – nasycené | 34,65 g |
| – nenasycené | 37,79 g |
| –– mononenasycené | 21,16 g |
| –– polynenasycené | 16,63 g |
| ––– omega 3 | 2,60 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 661 mg |
| Sodík | 315 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 63,40 g |
| – cukry | 55,10 g |
| ––– laktóza | 12,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 housky (rohlíky, veka) | Houska pšeničná | |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 30 g 30 g jader vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 30 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový |