Nutriční hodnoty (Sýrové zapékané brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 829 kJ / 2 827 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 92,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 127,30 g |
| – nasycené | 77,55 g |
| – nenasycené | 44,65 g |
| –– mononenasycené | 40,75 g |
| –– polynenasycené | 3,91 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 33,00 g |
| Cholesterol | 503 mg |
| Sodík | 3,58 g |
| Sůl | 8,50 g |
| Sacharidy | 281,30 g |
| – cukry | 53,30 g |
| ––– laktóza | 38,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| 20 dkg 20 dkg strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 10 dkg 10 dkg másla | Máslo kravské | 100 g |
| 15 dkg 15 dkg uzeného masa nebo uzeniny | Vepřová plec uzená | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |