Nutriční hodnoty (Nálev z červené řepy pro zvýšení hemoglobinu v krvi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 982 kJ / 713 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,72 g |
| Tuky | 4,00 g |
| – nasycené | 0,97 g |
| – nenasycené | 2,47 g |
| –– mononenasycené | 1,07 g |
| –– polynenasycené | 1,40 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 40,33 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,97 g |
| Sůl | 9,75 g |
| Sacharidy | 126,60 g |
| – cukry | 94,24 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg oloupané červené řepy | Červená řepa čerstvá | 1000 g |
| 1/4 kg 1/4 kg očistěné mrkve | Mrkev čerstvá | 250 g |
| 1/4 kg 1/4 kg očištěné petržele | Petržel kořenová čerstvá | 250 g |
| 2 l 2 l vody | Voda | 2000 ml |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 2 lžičky 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |