Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňský bramborový salát

Bramborový salát vídeňský je známý tím, že není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem. Je to příjemná odlehčená verze. Zkuste si udělat vídeňský bramborový salát, nebudete litovat.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (40 min příprava)

25. 10. 2020 13:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 939 kJ / 942 kcal
Bílkoviny19,17 g
Tuky29,35 g
Vláknina25,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy139,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pokud nemáme vývar k dispozici, povaříme 5 minut přiměřeného množství bujonu (může být i zeleninový) anebo Podravky natur, v určeném množství vody.

Důležité upozornění: Základní předpoklad je, že brambory i vývar musí být v okamžiku spojení teplé/horké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

25. 10. 2020 19:44

Hihi...:-)
Od včerejška není sice krémovitý, ale zato ho budu za chvíli jíst s takřka tvrdým chlebem od předpředpředvčerejška :yes: :-8

Dajda Dajda

25. 10. 2020 19:33

StandaCB: Červenou cibuli bych použila určitě, je jemnější, sladší. :yes: Červené brambory mám taky ráda, ale když je dám do salátu, tak to dopadne tak, jak jsem psala - nenasáknou se a nevytvoří onu krémovitou konzistenci, o které píšete, Ale zaparvé je to, jak píše Eja57, sázka do loterie. a za druhé záleží na tom, co komu víc chutná. V každém případě mně se recept líbí a takový salát dělávám. :yes:

Eja57 Eja57 (moderátorka)

25. 10. 2020 18:37

Dajda: Je moc dobrý, dělávám...ale souhlasím, že trefit správné brambory je docela loterie....kupodivu se mi většinou daří s prostě úplně obyč brambory....

StandaCB

25. 10. 2020 18:31

Dajda: Použil jsem červené a nasákly dobře. Salát je hustě krémový. :-* Kdysi jsem četl v rakouských novinách obsáhlý článek o vídeňském bramborovém salátu, a bylo tam napsáno, že nejvíce se dělá právě z červených brambor a červené cibule.

Dajda Dajda

25. 10. 2020 18:24

Bezvadný salát dietnějšího provedení. Nicméně aby nabyl krémové konzistence, měly by brambory trochu nasáknout zálivku, ale obávám se, že brambory salátového typu, zvláště červené, toho nejsou schopné. Takže za sebe bych raději volila typ brambor, které trochu sají (ale nesmí být moučné a drobit se). Někdy není snadné se správě "strefit". :-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: brambory, vývar masový, cibule červená, olej, ocet, hořčice, pažitka, sůl, pepř černý

TopRecepty.cz

Vídeňský bramborový salát

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zLmO