Nutriční hodnoty (Domácí tatarka s provensálským kořením)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 685 kJ / 164 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,49 g |
| Tuky | 8,64 g |
| – nasycené | 2,35 g |
| – nenasycené | 3,88 g |
| –– mononenasycené | 3,01 g |
| –– polynenasycené | 0,86 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 2,10 g |
| Cholesterol | 267 mg |
| Sodík | 137 mg |
| Sůl | 0,26 g |
| Sacharidy | 7,85 g |
| – cukry | 6,10 g |
| ––– laktóza | 3,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 5 lžic 5 lžic bílého jogurtu (Hollandia, Choceňský...) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 75 ml |
| 1 1 kávová lžička gurmánské hořčice | Hořčice plnotučná | |
| 5 kapek 5 kapek citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| 2-3 2-3 sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1/2 1/2 cibule nebo 1 malá | Cibule čerstvá | 35 g |
| provensálské koření | Provensálské koření |