Nutriční hodnoty (Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 635 kJ / 1 825 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 114,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,32 g |
| Tuky | 123,64 g |
| – nasycené | 59,39 g |
| – nenasycené | 57,69 g |
| –– mononenasycené | 49,22 g |
| –– polynenasycené | 8,47 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 15,11 g |
| Cholesterol | 342 mg |
| Sodík | 1,97 g |
| Sůl | 4,70 g |
| Sacharidy | 52,00 g |
| – cukry | 33,85 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového masa (já měla plecko) | Vepřová kýta | 500 g |
| 2-3 2-3 cibule | Cibule čerstvá | 175 g |
| 100 g 100 g slaniny (měla jsem anglickou) | Špek | 100 g |
| 1/4 1/4 hlávky zelí (menší) | Zelí bílé čerstvé | |
| 1 1 paprika (větší) | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 1 rajče (větší) | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 200 ml 200 ml smetany 30% (může být i 12%) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
| pepř | Pepř černý | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky (jak kdo chce husté) | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská |