Nutriční hodnoty (Troubovatá dršťkovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 840 kJ / 918 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 72,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,61 g |
| Tuky | 33,91 g |
| – nasycené | 11,87 g |
| – nenasycené | 20,80 g |
| –– mononenasycené | 12,94 g |
| –– polynenasycené | 7,86 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 14,90 g |
| Cholesterol | 333 mg |
| Sodík | 300 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 64,99 g |
| – cukry | 21,77 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 350 g 350 g hovězích drštěk | Dršťky hovězí | 350 g |
| cca 35 g 35 g tuku | Margarín | 35 g |
| 4,5-5 lžic 4,5-5 lžic hladké mouky na zahuštění a jíšku | Mouka pšeničná hladká | 47.5 g |
| cca 1 l 1 l vývaru (hovězí, kuřecí, z uzeného nebo i masox) | Vývar hovězí | 1000 ml |
| cca 120 g 120 g cibule | Cibule čerstvá | 120 g |
| cca 30 g 30 g celeru | Celer bulva čerstvá | 30 g |
| cca 30 g 30 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 30 g |
| cca 40 g 40 g mrkve | Mrkev čerstvá | 40 g |
| 2 2 čajové lžičky soli | Sůl mořská | |
| cca 10 g 10 g sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 1 čajová lžička kmínu | Kmín | |
| 4 ks 4 ks nového koření | Nové koření | |
| cca 60 g 60 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 2 stonky 2 stonky 3 cm libečku | Libeček čerstvý |