Nutriční hodnoty (Koláč mnoha chutí a vůní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 38 751 kJ / 9 262 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 134,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 106,64 g |
| Tuky | 486,34 g |
| – nasycené | 200,33 g |
| – nenasycené | 258,00 g |
| –– mononenasycené | 180,78 g |
| –– polynenasycené | 77,22 g |
| ––– omega 3 | 21,66 g |
| Vláknina | 85,70 g |
| Cholesterol | 856 mg |
| Sodík | 6,99 g |
| Sůl | 4,93 g |
| Sacharidy | 1 033,52 g |
| – cukry | 496,12 g |
| ––– laktóza | 2,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 hrnky 3 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
| 1 hrnek 1 hrnek oleje | Olej řepkový | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku třtinového hnědého cukru | Cukr třtinový | 125 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 18 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 4 4 jablka (hrubě strouhaná) | Jablko čerstvé | 600 g |
| 1 hrnek 1 hrnek strouhaných ořechů | Vlašské ořechy | |
| 1 hrnek 1 hrnek rybízu nebo brusinek | Rybíz červený čerstvý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek kokosové moučky (2 hodiny předem namočit, celé zalijeme citrónovou vodou) | Mouka kokosová | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku třtinového cukru | Cukr třtinový | 125 g |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |