Nutriční hodnoty (Špenát a brambory netradičně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 999 kJ / 1 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,57 g |
| Tuky | 55,85 g |
| – nasycené | 21,68 g |
| – nenasycené | 30,38 g |
| –– mononenasycené | 25,83 g |
| –– polynenasycené | 4,55 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 36,03 g |
| Cholesterol | 78 mg |
| Sodík | 213 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 181,52 g |
| – cukry | 13,75 g |
| ––– laktóza | 0,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 400 g 400 g čerstvého špenátu nebo mraženého listového špenátu | Špenát čerstvý | 400 g |
| 1 lžička 1 lžička drcených hořčičných semínek | Hořčice žlutá semena | 5 g |
| rovná 1 lžička 1 lžička drceného římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
| velká špetka špetka pálivé papriky nebo 1 feferonka | Paprika pálivá | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 lžíce 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru | Zázvor sušený | 15 g |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 30 g |
| bílý jogurt | Jogurt kravský bílý 1,5% |