

Tatínkův "Všelék"
Suroviny
- 1 láhev slivovice (nebo vodky)
- 5-6 chilli papriček (čím pálivější odrůda, tím lepší)
Postup přípravy receptu
Chilli papričky, buď vcelku nebo zbavené semínek a nakrájené tak, aby prošly hrdlem láhve, dáme do slivovice.
Necháme odležet v lednici, čím déle se to louhuje, tím lépe.
Poznámka od kuchařky
Pro slabší nátury, jako jsem já, stačí bohatě víčko a oslepnete :DD
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tatínkův "Všelék"
-
Tatínkův všelék aneb jak se zbavit chřipky a při tom si zničit "pajšl" ...
-
Tak to je síla
Ale v zimě v chřipkovém období a v nejhorším bych to asi taky zkusila
-
táta by si dal
-
Do toho bych nešla
ale za odvahu a hezké foto bodíček dám
+7
-
Ivana Ch: myslivci jsou chlapi odvážný
-
Tak autor tohole ,,utrejchu,, zatím ještě žije
ale počítám stím že knám přestanou chodit návštěvy
-
Šárko, tak něco podobného měl můj taťka, asi před 40-ti lety, ale místo papriček tam byl česnek. Kdosi mu to poradil a kdo k nám přišel, hned musel ochutnat. Dodnes vidím vytřeštěné oči jednoho pana elektrikáře, který se táty ptal, zda autor toho "utrejchu" je ještě naživu
Za tvůj +6
P.S. Kdo neví, co utrejch je, přikládám vysvětlení:
Utrejch, otrušík…starý název oxidu arsenitého. Je sice bezbavý, bez chuti a bez zápachu, ale za to se z něho udělá opravdu zle. Zvracení, průjem atd. Pokud to přežijete (umírá se na dehydrataci nebo blokádu ledvin) máte játra hin. -
Tohle dělám už pěkně dlouho, hlavně pro naše myslivce, jasně že né v době kdy jdou na hon. Mooc jim to chutná. No to jsou holt chlapi.
-
pálivé papričky mám ráda,ale slivovici ani vodku nepiju.Takže to nechám raději vašim odvážlivcům.
-
Budu upřímná...ještě jsem nenašla odvahu to ochutnat
ale pár odvážlivců,včetně přítele to zkoušelo...ještě žijou teda
-
Lilith-Iso, něco takového, jedině na smrtelné posteli
-třeba by to probudilo k životu
-
zabiják bacilů
.asi opravdu jen pro silné nátury
-
-
jéé,z dálky mi to přišlo jako rybičky...