Tatínkův "Všelék"

Suroviny

1 láhev slivovice (nebo vodky)
5-6 chilli papriček (čím pálivější odrůda, tím lepší)

Postup přípravy receptu

  1. Chilli papričky, buď vcelku nebo zbavené semínek a nakrájené tak, aby prošly hrdlem láhve, dáme do slivovice.

  2. Necháme odležet v lednici, čím déle se to louhuje, tím lépe.

Poznámka od kuchařky

Pro slabší nátury, jako jsem já, stačí bohatě víčko a oslepnete :DD

Alternativy k tomuto receptu

Komentáře k receptu Tatínkův "Všelék"

  • jumanji jumanji(neregistrovaný)

    Tatínkův všelék aneb jak se zbavit chřipky a při tom si zničit "pajšl" ...:-/

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-O:-O Tak to je síla :-D Ale v zimě v chřipkovém období a v nejhorším bych to asi taky zkusila :-)):-)) :yes::yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    :yes: táta by si dal;-):-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-))Do toho bych nešla:-Dale za odvahu a hezké foto bodíček dám;-):-))+7:yes:

    Odpovědět

  • Lilith-Isa Lilith-Isa(autorka receptu)

    Ivana Ch: myslivci jsou chlapi odvážný :-D:-D

    Odpovědět

  • Lilith-Isa Lilith-Isa(autorka receptu)

    Tak autor tohole ,,utrejchu,, zatím ještě žije :-)):-)) ale počítám stím že knám přestanou chodit návštěvy :-D:-D

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Šárko, tak něco podobného měl můj taťka, asi před 40-ti lety, ale místo papriček tam byl česnek. Kdosi mu to poradil a kdo k nám přišel, hned musel ochutnat. Dodnes vidím vytřeštěné oči jednoho pana elektrikáře, který se táty ptal, zda autor toho "utrejchu" je ještě naživu:-O;-) Za tvůj +6:yes:
    P.S. Kdo neví, co utrejch je, přikládám vysvětlení:
    Utrejch, otrušík…starý název oxidu arsenitého. Je sice bezbavý, bez chuti a bez zápachu, ale za to se z něho udělá opravdu zle. Zvracení, průjem atd. Pokud to přežijete (umírá se na dehydrataci nebo blokádu ledvin) máte játra hin.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Tohle dělám už pěkně dlouho, hlavně pro naše myslivce, jasně že né v době kdy jdou na hon. Mooc jim to chutná. No to jsou holt chlapi.

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Kpálivé papričky mám ráda,ale slivovici ani vodku nepiju.Takže to nechám raději vašim odvážlivcům.:yes:

    Odpovědět

  • Lilith-Isa Lilith-Isa(autorka receptu)

    Budu upřímná...ještě jsem nenašla odvahu to ochutnat :-)):-)) ale pár odvážlivců,včetně přítele to zkoušelo...ještě žijou teda:-D:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Lilith-Iso, něco takového, jedině na smrtelné posteli:-O-třeba by to probudilo k životu:-D:-)):-D

    Odpovědět

  • mlsoun mlsoun(neregistrovaný)

    zabiják bacilů:-D:yes:.asi opravdu jen pro silné nátury

    Odpovědět

  • Lilith-Isa Lilith-Isa(autorka receptu)

  • Jenny Jenny

    jéé,z dálky mi to přišlo jako rybičky...:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: česnek ve slivovici slivovice s cesnekem co je utrejch slivovice s chilli utrejch slivovice a česnek všelék chilli vodka recept chilli slivovice česnek ve vodce slivovice s chili chili papricky ve slivovici otrušík cesnek se slivovici česnek a slivovice slivovice s chilli na klouby kucharka lilith isa chilli ve slivovici recept na utrejch slivovice jako lek recepty