"Pštrosí" vejce

Mleté maso Doba přípravy: cca 1 hodina 12 názorů

Mleté maso Doba přípravy: cca 1 hodina 12 názorů

Suroviny 4 porce

4 vejce
500 g mletého masa
sůl
pepř
mletá červená paprika
2 syrová celá vejce
strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si natvrdo 4 vejce. Do mísy dáme mleté maso, osolíme, opepříme, dáme lžíci papriky a 2 celá vejce. Zahustíme stouhankou a promícháme. Touto směsí obalíme celá vařená vejce tak, aby byla celá zabalená. Pak ještě celou kouli lehce obalíme ve strouhance.

  2. Vezmeme pekáček, dno vymažeme olejem a do pekáčku dáme hotová pštrosí vejce a pečeme cca 40 minut při 150 - 170 stupních.

  3. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší apod. Vychladlá pštrosí vejce můžeme podávat i s hořčicí a s chlebem. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu "Pštrosí" vejce

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    casino: Skotská vejce, jsou tu v podobných.
    Fígl je v tom, vejce uvařit hen tak aby bílek ztuhnul, loupání je peklo, obalit tenkou vrstvou masové směsi a smažit. Ve finále je zloutek ještě polotekuty. A tak to má být.

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57:
    Vejce ne natvrdo? Tak to neznám;-(
    "Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom." Bylo by lze vložit odkaz? Rád bych se přiučil :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    casino: no...skotske vejce by opravdu nemělo obsahovat vejce natvrdo....
    Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom.
    Zhlédla jsem dost slovutnych kuchařů....kdo umí umí...vajco opravdu na hniličko, tenká vrstva mletého a rychlá příprava....oloupat toto vejce je cirkusový úkon...

    Odpovědět

  • casino casino

    :-K
    citronek:
    A není to šumák:-)
    No, vzhledem k poměrně dlouhé době tepelné úpravy by to možná šlo i ze syrových vajec...
    Asi prohnat vejce přes mražák, pak je odskořápkovat, rychle obklíčit fáší a upéci (nejlépe v miskách)
    Samozřejmě si dělám srandu, že :-):-D:-K

    Odpovědět

  • citronek citronek

    Pštrosí nebo skotská to je fuk, ale ty vejce nemají být úplně natvrdo uvařená ne? Žloutek musí téct. Jinak dobrý,!

    Odpovědět

  • nicoletee77 nicoletee77

    Dneska zkusím :-Q

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    casino:Mrkla jsem na odkaz a fakt hezká práce...příští týden zrealizuju:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    iveta:
    Myslíte že má hnusnější fotečky než je ta moje VETŘELCOVÝCH VAJEC? No to byste mě potěšila:-D A ještě víc, pokud byste vystoupila z anonymity...
    Pouze pro silnější žaludky je ALLIEN ve svém předposlednim vývojovém stadiu k vidění zde http://www.labuznik.cz/detail-fotky/?imageId=25166...
    Ale varoval jsem vás:-)):-)):-))
    Vetřelečci se v mém provedení líhnou, oproti receptu, z odskořápkovaných vajec...

    Edit:
    No vida, iveta byla smazána...

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Bývalo občas v dětství, teď pozapomenuto, díky za připomenutí, míval jsem moc rád.:yes::yes::-)):-D

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    Taky je občas dělávám :yes::-p;-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Vyzkouším:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Mívali jsme v závodní jídelně;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pštrosí vejce pštrosí vejce recept recept na pštrosí vejce pštrosí vejce v troubě pštrosí vejce z mletého masa recept pštrosí vejce recepty pštrosí vejce mleté maso pštrosí vejce pštrosí vejce pečené v troubě recepty z vajec pstrosi vejce recepty pečené pštrosí vejce pštrosí vejce s bramborovou kaší pštrosí vejce s bramborem recepty na pštrosí vejce pstrosy vejce recept pštrosí vejce pečené pstosi vejce pštrosí vejce recept v troubě příprava pštrosího vejce