Nutriční hodnoty (Buchty s povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 188 kJ / 2 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,50 g |
| Tuky | 65,81 g |
| – nasycené | 37,27 g |
| – nenasycené | 24,05 g |
| –– mononenasycené | 19,99 g |
| –– polynenasycené | 4,06 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 427 mg |
| Sodík | 217 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 439,63 g |
| – cukry | 83,33 g |
| ––– laktóza | 12,73 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 1/4 l 1/4 l vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| švestková povidla | Povidla | |
| práškový cukr (na posypání) | Cukr bílý |