Nutriční hodnoty (Pikantní znojemská roláda s vínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 277 kJ / 2 456 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 287,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 282,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,19 g |
| Tuky | 115,03 g |
| – nasycené | 49,27 g |
| – nenasycené | 62,12 g |
| –– mononenasycené | 51,82 g |
| –– polynenasycené | 10,30 g |
| ––– omega 3 | 1,13 g |
| Vláknina | 10,36 g |
| Cholesterol | 658 mg |
| Sodík | 2,75 g |
| Sůl | 6,60 g |
| Sacharidy | 33,50 g |
| – cukry | 10,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-1,5 kg 1-1,5 kg hovězího zadního | Hovězí kýta | 1250 g |
| 3 lžíce 3 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 45 g |
| 4-8 4-8 okurky nakladačky sterilované | Okurka polní zavařená | |
| 1 lžička 1 lžička červené mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý bílý | Pepř černý mletý | |
| koření Táborské od Samuela | Grilovací koření | |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| mouka hladká | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 dcl 2 dcl bílé víno suché | Víno bílé suché | 200 ml |
| vývar (voda) na podlití | Vývar hovězí |