Nutriční hodnoty (Vepřová játra koloniála Jíry)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 10 277 kJ / 2 456 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 153,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 152,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 188,42 g |
| – nasycené | 85,21 g |
| – nenasycené | 92,53 g |
| –– mononenasycené | 77,28 g |
| –– polynenasycené | 15,25 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 2,45 g |
| Sodík | 3,93 g |
| Sůl | 10,25 g |
| Sacharidy | 35,75 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g vepřových jater | Játra vepřová | 750 g |
| 200 g 200 g uzené prorostlé slaniny | Špek | 200 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 250 ml 250 ml smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 100 ml 100 ml masového vývaru (nebo podle potřeby) | Vývar masový | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |