Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota4 646 kJ / 1 111 kcal
Bílkoviny48,04 g
Tuky24,53 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol777 mg
Sodík322 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy168,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Klasické německé špecle se připravují z mouky. Ovšem z brambor jsou možná ještě lepší.

Poznámka: brambory vždy vaříme v slupce, oloupeme a prolisujeme. Pokud nemáme lis na brambory, najemno nastrouháme, větší množství je dobré pomlet na masovém mlýnku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Renata L

26. 11. 2019 14:44

Výborné:yes:Dnes jsme měli na oběd s vyškvařenou anglickou slaninou na cibulce.Přidala jsem zakysanou smetanu,osolila,opepřila,promíchala.Měli jsme s kyselým okurkem.Ještě teď se olizuju<3Přidávám fotografii :-)

tejaja

29. 8. 2018 20:52

spinner: Z varených zemiakov? :-D

Nadia22

29. 8. 2018 20:47

spinner: Maminka pochazi od Nitry, a ta delala halusky ze syrovych nastrouhanych brambor. S brynzou a slaninou.:-)

magdalenka

26. 1. 2017 19:15

spinner: ja určite nie.:-D

spinner

26. 1. 2017 18:57

...na Slovensku tomu hovorí haluškýýý:-D

evik

14. 8. 2016 12:07

SKVĚLÉÉÉÉ,dala jsem také trochu škrobu,manžel který není na bramborové kmedlíky si přidával.

AniCiz

29. 12. 2012 15:52

:yes:děkuji za recept,dnes jsem dělala k telecímu duš...rychle hotovo,výborně chutnají:-K:-K:-K

JanaJanicka

22. 10. 2012 13:01

Perfektní rychlé a výborné. Uvařeno k masové kuřecí směsi... Dávám +14 bodík a ukládám do oblíbených receptíků...:yes::-K

Eliza

26. 7. 2012 19:12

Evičko, po vyzkoušení znovu děkuji za recept.:-K Měli jsme je s listovým špenátem a několika sýry. Posílám Ti fotečky, bod už je započítaný dávno.:-):yes:

Anna Kocikova

25. 9. 2011 19:32

Bramborové špeclíky dělávám dost často,já je mám ráda i samostatně:-pPolohrubou mouku dávám na půl se solamylem.Příjdou mi takové jemnější.V obchodě opravdu stojí nekřesťanské peníze:-S
Za hezký receptík další bodík:-p+11:yes::-K

Anna Kocikova

25. 9. 2011 19:29

neregistrovaná:V poznámce se píše,že se brambory vaří ve šlupce-takže jsou vařené;-):-)

Colombo65

25. 9. 2011 10:05

Syn by je snědl i z té fotky jak je má rád i když ty moučné.;-);-);-)

neregistrovaná

25. 9. 2011 09:29

mohu mít infantilní dotaz? Ty brambory jsou vařené nebo syrové?

Eliza

24. 9. 2011 22:54

Za tenhle recept moc děkuji. Ukládám a jistě ho využiju, protože kupované špecle jsou poměrně drahé (nepoměrně k surovinám, ze kterých vznikají) a jednou z mých radůstek jsou doma vyrobené těstoviny apod. (na trzích a specializovaných krámcích za čerstvé požadují nekřesťanské peníze, ale jsou výborné, to se musí nechat), když už si na ty knedle netroufám...;-)

1974andrea

24. 9. 2011 21:14

Přiznám se bez mučení, že občas kupuju špécle v Lidlu a jsou to teda ty moučné. Ale bramborové už jsem taky dělala a jsou moc dobré. Prvně jsem špécle jedla ve Švýcarsku, dělají je se slaninou, cibulkou a sýrem:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborové špécle špecle špecle recept bramborové špecle recept bramborové špecle recepty domácí špecle šprecle šprecle recept špecle kupované špecle bramborové co jsou špecle špecle se špenátem specle recepty recept na bramborové špecle recepty bramborove špecle recept na domácí špecle německe specle lis na špecle recept na špecle bramborové špercle

Suroviny: brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl

TopRecepty.cz

Bramborové špecle

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNZP