Kuřecí srdíčka s tymiánem na cibuli

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 45 minut 6 porcí Pokrmy z vnitřností 16 názorů

518
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Suroviny

1 kg kuřecích srdíček
4 větší cibule
Nyní v akci
4 stroužky česneku
6 stonků čerstvého tymiánu
1 litr masového vývaru
10 dkg uzeného slaniny
hladká mouka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou uzenou slaninu dáme škvařit do hrnce a přidáme na hrubé klínky nakrájené cibule. Po zezlátnutí cibule přidáme nasekané stroužky česneku a otrhané lístečky tymiánu. Společně necháme lehce orestovat, dokud vše krásně nezavoní.

  2. Kuřecí srdíčka zbavíme vrchní tučné části a přepůlíme. Srdíčka řádně propláchneme. Poté přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme.

  3. Podlijeme vývarem, tak aby se srdíčka dusila. Okořeníme solí, pepřem.

  4. Dusíme do měkka cca 30 minut. K zahuštění rozmícháme lžíci hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k měkkým srdíčkům. Lehce provaříme 15 minut a je hotovo. Podáváme s bramborem nebo rýží.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí srdíčka s tymiánem na cibuli

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo