Kuřecí srdíčka s tymiánem na cibuli

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 45 minut 17 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 45 minut 17 názorů

Suroviny 6 porcí

1 kg kuřecích srdíček
4 větší cibule
4 stroužky česneku
6 stonků čerstvého tymiánu
1 litr masového vývaru
10 dkg uzeného slaniny
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou uzenou slaninu dáme škvařit do hrnce a přidáme na hrubé klínky nakrájené cibule. Po zezlátnutí cibule přidáme nasekané stroužky česneku a otrhané lístečky tymiánu. Společně necháme lehce orestovat, dokud vše krásně nezavoní.

  2. Kuřecí srdíčka zbavíme vrchní tučné části a přepůlíme. Srdíčka řádně propláchneme. Poté přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme.

  3. Podlijeme vývarem, tak aby se srdíčka dusila. Okořeníme solí, pepřem.

  4. Dusíme do měkka cca 30 minut. K zahuštění rozmícháme lžíci hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k měkkým srdíčkům. Lehce provaříme 15 minut a je hotovo. Podáváme s bramborem nebo rýží.

Komentáře k receptu Kuřecí srdíčka s tymiánem na cibuli

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuřecí srdíčka na cibulce kuřecí srdce na cibulce kuřecí srdíčka kuřecí srdíčka s rýží kureci srdicka recept kuřecí srdce kuřecí srdíčka recepty kuřecí srdce recept kuřecí srdíčka na grilu recepty kuřecí srdíčka recept na kuřecí srdíčka recepty na kureci srdicka grilovaná kuřecí srdíčka recept kuřecí srdíčka recepty z kuřecích srdíček kureci srdce recepty kureci srdicka pecena kuřecí srdce na tymianu pecena kureci srdicka grilovana kureci srdce