

Křupavé řízky z trouby na horkovzduch
Suroviny 2 porce
- 2 řízky z vepřového masa
- (které máme rádi, byla krkovička)
- olej
- sůl
- pepř
- obalovací směs na křupavé řízky (-viz. foto)
Postup přípravy receptu
Maso opláchneme, nařežeme podle strávníků na řízky, naklepeme, osušíme, opepříme a osolíme z obou stran.
Do misky, kam se nám řízky vejdou, dáme olej, řízky tam namočíme, aby byly pod olejem a necháme odpočívat nejméně 2 hodiny (měla jsem je přes noc).
Pak z řízků savým papírem setřeme olej i když to není nutné, jen je mastnější a někdo to má rád.
Do plastikového sáčku dáme směs na obalování a řízky v ní protřepáme a přitlačíme z obou stran řízku.
Pak dáme do pekáčku, nebo plechu papír na pečení a na něj rozložíme obalené řízky.
Troubu zapneme na 230°C a nastavíme horkovzduch, když je rozehřátá, vložíme řízky a pečeme 20-30 minut podle druhu masa.
Poznámka od kuchařky
O této směsi jsem slyšela samou chválu, že jsou to báječně křupavé řízky, jinak na takové věci nejsem, mám ráda všechno domácí, ale tak mě to nutilo vyzkoušet a nezklamalo to, řízky opravdu křupavoučké, proto dávám jako recept, kdo rád křupavé řízky, aby vyzkoušel. Nám to chutnalo a podávala jsem se šťouchanými brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Křupavé řízky z trouby na horkovzduch
-
Dneska jsem je zkoušela nejsou špatné bodík a jestli nevadí tak fotka
jo řízky byly kuřecí a nápady pikantní
-
Řízky miluju, tohle jsem viděla v obchodě, leč nezkoušela.
Ale zkusím vypadá to moc dobře!+4, nevěděla jem že jse dát více bodů...
-
Bibinko,tuto směs také ráda používám.Já do naklepaných řízků vetřu prolisovaný česnek,malinko kápnu olej a vmasíruji do masa.Pak plátky položím na sebe a zabalené ve folii nechám v lednici do druhého dne.Jen jak je pak smažím v troubě,tak je dělám v pekáči na peč.papíru asi 15minut,pak položím na každý kousek tenký plátek másla a přikryté druhým dílem pekáče dopeču podle druhu masa do měkka.Když jsem je dělala jen na plechu,tak byly takové moc vypečené a to nám nejelo
Ale to bylo asi tou plynovou troubou
Ty Tvé vypadají moc dobře
+6
-
Majko díky, zaručeně vyzkouším, až budu zase dělat řízky
-
Jsou výborný,taky je občas dělám a po upečená prokládám plátkem másla,vyzkoušejte,dostanou vyjímečnou chuť,naučila mně to babička,ona prokládala i klasické řízky.
-
míla:
Dobrý, my máme patra v pohodě
-
Ty jsou tak křupavý, že si s nima odřeš dásně.
-
varilamyskakasicku: Ivi, já vždycky smažila řízky na oleji, nebo sádle, takto v troubě poprvé a musím říct, že jsou lepší, protože nejsou mastný a do sebe nenatáhnou při pečení žádný tuk-jo paráda
-
-
Asi taky vyzkouším
,jsem jako ty nejraději všechno domácí
-
Moc pěkné Jani, nedám dopustit ns řízky z trouby, paráda
-
BIBI jojo znám