Křupavé řízky z trouby na horkovzduch

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 30 minut+naložení 2 porce Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

2 řízky z vepřového masa
(které máme rádi, byla krkovička)
olej
sůl
pepř
obalovací směs na křupavé řízky (-viz. foto)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, nařežeme podle strávníků na řízky, naklepeme, osušíme, opepříme a osolíme z obou stran.

  2. Do misky, kam se nám řízky vejdou, dáme olej, řízky tam namočíme, aby byly pod olejem a necháme odpočívat nejméně 2 hodiny (měla jsem je přes noc).

  3. Pak z řízků savým papírem setřeme olej i když to není nutné, jen je mastnější a někdo to má rád.

  4. Do plastikového sáčku dáme směs na obalování a řízky v ní protřepáme a přitlačíme z obou stran řízku.

  5. Pak dáme do pekáčku, nebo plechu papír na pečení a na něj rozložíme obalené řízky.

  6. Troubu zapneme na 230°C a nastavíme horkovzduch, když je rozehřátá, vložíme řízky a pečeme 20-30 minut podle druhu masa.

Poznámka

O této směsi jsem slyšela samou chválu, že jsou to báječně křupavé řízky, jinak na takové věci nejsem, mám ráda všechno domácí, ale tak mě to nutilo vyzkoušet a nezklamalo to, řízky opravdu křupavoučké, proto dávám jako recept, kdo rád křupavé řízky, aby vyzkoušel. Nám to chutnalo a podávala jsem se šťouchanými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 152 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavé řízky z trouby na horkovzduch

  • suslajda suslajda

    Dneska jsem je zkoušela nejsou špatné bodík a jestli nevadí tak fotka:yes::yes:jo řízky byly kuřecí a nápady pikantní;-)

    Odpovědět

  • Roxana Roxana

    Řízky miluju, tohle jsem viděla v obchodě, leč nezkoušela.
    Ale zkusím vypadá to moc dobře!:yes:+4, nevěděla jem že jse dát více bodů...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko,tuto směs také ráda používám.Já do naklepaných řízků vetřu prolisovaný česnek,malinko kápnu olej a vmasíruji do masa.Pak plátky položím na sebe a zabalené ve folii nechám v lednici do druhého dne.Jen jak je pak smažím v troubě,tak je dělám v pekáči na peč.papíru asi 15minut,pak položím na každý kousek tenký plátek másla a přikryté druhým dílem pekáče dopeču podle druhu masa do měkka.Když jsem je dělala jen na plechu,tak byly takové moc vypečené a to nám nejelo:-)Ale to bylo asi tou plynovou troubou:-STy Tvé vypadají moc dobře:-p+6:yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Majko díky, zaručeně vyzkouším, až budu zase dělat řízky;-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Jsou výborný,taky je občas dělám a po upečená prokládám plátkem másla,vyzkoušejte,dostanou vyjímečnou chuť,naučila mně to babička,ona prokládala i klasické řízky.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    míla::-D:-D Dobrý, my máme patra v pohodě;-)

    Odpovědět

  • míla míla(neregistrovaná)

    Ty jsou tak křupavý, že si s nima odřeš dásně.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    varilamyskakasicku: Ivi, já vždycky smažila řízky na oleji, nebo sádle, takto v troubě poprvé a musím říct, že jsou lepší, protože nejsou mastný a do sebe nenatáhnou při pečení žádný tuk-jo paráda;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Jikotka Jikotka

    Asi taky vyzkouším :-p,jsem jako ty nejraději všechno domácí :yes::yes::yes::-D

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Moc pěkné Jani, nedám dopustit ns řízky z trouby, paráda:-K;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    BIBI jojo znám;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: rizky z trouby obalované vepřové řízky pečené v troubě řízky v troubě řízky do trouby řízek z trouby vepřové řízky z trouby vepřové řízky z trouby kuřecí řízky z trouby řízky z krkovice v troubě řízky v horkovzdušné troubě řízky pečené v troubě pečení řízků v troubě vepřový řízek z trouby rizky na plechu vepřové řízky v troubě jak péct řízky v troubě řízky bez tuku rizek v troube obálovací směs na řízky řízky v troubě recept

Zapomněl/a jsem heslo