Nutriční hodnoty (Špaldový závin s jablky a zavařeninou posyp. cukrem a skořicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 20
| Energie | 11 176 kJ / 2 671 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 67,83 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,83 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,00 g | 
| Tuky | 69,92 g | 
| – nasycené | 34,24 g | 
| – nenasycené | 27,19 g | 
| –– mononenasycené | 20,37 g | 
| –– polynenasycené | 6,82 g | 
| ––– omega 3 | 0,62 g | 
| Vláknina | 58,50 g | 
| Cholesterol | 656 mg | 
| Sodík | 326 mg | 
| Sůl | 0,60 g | 
| Sacharidy | 413,37 g | 
| – cukry | 119,47 g | 
| ––– laktóza | 9,22 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 180 ml 180 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 180 ml | 
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce třtinového cukru (nebo 50 g cukru) | Cukr třtinový | 30 g | 
| kůra z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
| 50 g 50 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 50 g | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 200 g 200 g celozrnné hladké špaldové mouky jemně mleté | Mouka špaldová celozrnná hladká | 200 g | 
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g | 
| 2 lžičky 2 lžičky sušeného droždí | Droždí sušené | 10 g | 
| 5 5 jablek | Jablko čerstvé | 750 g | 
| 1 1 velká višňová zavařenina | Marmeláda višňová | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| skořice na posyp | Skořice ceylonská | |
| vejce na potření | Vejce slepičí | 
 
	