Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Špaldový závin s jablky a zavařeninou posyp. cukrem a skořicí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 20

Energie11 176 kJ /
2 671 kcal
Bílkoviny67,83 g
– z toho živočišné bílkoviny23,83 g
– z toho rostlinné bílkoviny44,00 g
Tuky69,92 g
– nasycené34,24 g
– nenasycené27,19 g
–– mononenasycené20,37 g
–– polynenasycené6,82 g
––– omega 30,62 g
Vláknina58,50 g
Cholesterol 656 mg
Sodík 326 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy413,37 g
– cukry119,47 g
––– laktóza9,22 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
180 ml 180 ml vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 180 ml
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
2-3 lžíce 2-3 lžíce třtinového cukru (nebo 50 g cukru) Cukr třtinový 30 g
kůra z jednoho citronu Citrón čerstvý
50 g 50 g rozpuštěného másla Máslo kravské 50 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
200 g 200 g celozrnné hladké špaldové mouky jemně mleté Mouka špaldová celozrnná hladká 200 g
200 g 200 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 200 g
2 lžičky 2 lžičky sušeného droždí Droždí sušené 10 g
5 5 jablek Jablko čerstvé 750 g
1 1 velká višňová zavařenina Marmeláda višňová
moučkový cukr Cukr bílý
skořice na posyp Skořice ceylonská
vejce na potření Vejce slepičí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.