Nutriční hodnoty (Špaldový závin s jablky a zavařeninou posyp. cukrem a skořicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 20
Energie | 11 176 kJ / 2 671 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 23,83 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 44,00 g |
Tuky | 69,92 g |
– nasycené | 34,24 g |
– nenasycené | 27,19 g |
–– mononenasycené | 20,37 g |
–– polynenasycené | 6,82 g |
––– omega 3 | 0,62 g |
Vláknina | 58,50 g |
Cholesterol | 656 mg |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 413,37 g |
– cukry | 119,47 g |
––– laktóza | 9,22 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
180 ml 180 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 180 ml |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce třtinového cukru (nebo 50 g cukru) | Cukr třtinový | 30 g |
kůra z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
50 g 50 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 50 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
200 g 200 g celozrnné hladké špaldové mouky jemně mleté | Mouka špaldová celozrnná hladká | 200 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
2 lžičky 2 lžičky sušeného droždí | Droždí sušené | 10 g |
5 5 jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
1 1 velká višňová zavařenina | Marmeláda višňová | |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
skořice na posyp | Skořice ceylonská | |
vejce na potření | Vejce slepičí |