Nutriční hodnoty (Zelňáky 2)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 408 kJ / 814 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,78 g |
| Tuky | 29,83 g |
| – nasycené | 11,12 g |
| – nenasycené | 14,68 g |
| –– mononenasycené | 10,69 g |
| –– polynenasycené | 4,00 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 22,20 g |
| Cholesterol | 405 mg |
| Sodík | 4,97 g |
| Sůl | 12,36 g |
| Sacharidy | 91,96 g |
| – cukry | 34,41 g |
| ––– laktóza | 2,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 600 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
| 80 g 80 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 80 g |
| 1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
| sádlo (na smažení) | Sádlo vepřové | |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| sůl (podle chuti) | Sůl mořská |