Nutriční hodnoty (Šťavnaté zapečené žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 064 kJ / 732 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 57,91 g |
| – nasycené | 29,77 g |
| – nenasycené | 27,15 g |
| –– mononenasycené | 23,12 g |
| –– polynenasycené | 4,03 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 9,45 g |
| Cholesterol | 95 mg |
| Sodík | 1,98 g |
| Sůl | 4,95 g |
| Sacharidy | 23,66 g |
| – cukry | 17,92 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 10 velkých žampionů | Žampion čerstvý | |
| 5 dkg 5 dkg obyčejného špeku | Špek | 50 g |
| 2 2 menší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 10 dkg 10 dkg tvrdého sýra (použila jsem Eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 1 1 větší rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | 5 g |
| 1 dl 1 dl vody | Voda | 100 ml |
| 2 2 polévkové lžíce oleje | Olej řepkový | |
| petrželka nebo cibulková nať (nasekané zelené bylinky) | Petržel nať čerstvá | |
| 1/2 1/2 kávové lžičky celého kmínu (špetka) | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| obyčejné máslo | Máslo kravské |