Nutriční hodnoty (Polévka z kostí s játrovo-sójovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 872 kJ / 3 076 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 405,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 311,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 93,32 g |
| Tuky | 107,59 g |
| – nasycené | 49,98 g |
| – nenasycené | 44,31 g |
| –– mononenasycené | 31,83 g |
| –– polynenasycené | 12,48 g |
| ––– omega 3 | 0,88 g |
| Vláknina | 50,89 g |
| Cholesterol | 1,46 g |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 2,78 g |
| Sacharidy | 98,56 g |
| – cukry | 16,74 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700-1000 g 700-1000 g hovězích kostí | Kost hovězí | 850 g |
| 1 1 mrkev střední | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel střední | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru středního | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| nať libečku | Libeček čerstvý | |
| 8 kuliček 8 kuliček celý pepř | Pepř černý | |
| 4 kuličky 4 kuličky nové koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 250 g 250 g hovězích jater | Játra hovězí | 250 g |
| 200 g 200 g sójových kostek | Sójové maso | 200 g |
| 1 1 kuřecí bujón | Bujón kuřecí BIO | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetku špetku majóránky | Majoránka sušená | |
| špetku špetku mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| trochu trochu strouhanky na zahuštění | Strouhanka pšeničná | |
| trochu trochu nasekané zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| nudle | Těstoviny pšeničné |