

Olomoucké harule
Suroviny 6 porcí
- 850 g syrových brambor
- 150 g uleželých Olomouckých tvarůžků
- 2 vejce
- 6 českých stroužků česneku
- pepř
- sůl
- velká hrst majoránky
- 1 dcl světlého piva
- sádlo
- sklenka polohrubé mouky (2 dcl)
- drcený kmín
- chilli (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Brambory nastrouháme na struhadle-půlku na jemném a půlku na hrubém, dáme do síta a necháme vykapat přebytečnou tekutinu.
Potom vložíme do mísy,přidáme nastrouhané nebo rozmačkané tvarůžky, 2 vajíčka,sůl, pepř, kmín, majoránku, protlačený česnek, pivo a zahustíme moukou. Můžeme přidat chilli.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a tvoříme placičky, které osmažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme s kysaným zelím , feferonkou a zapíjíme vychlazeným pivem :-)) Mňam....
Poznámka od kuchařky
Inspirace: sRecepty.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Olomoucké harule
-
to je dobré papani
-
-
Pochybovač: pokud jsou to české tvarůžky, tak ta chuť tam je cítít
-
Mám dotaz :D.. jde tam vůbec cítit ta chu´t těch tvarůžků? :D Není to škoda to dávat do toho "těsta"? Není třeba ta chuť výraznější, když uděláte bramboráky a nakrájíte je na to a necháte roztéct? :D
-
To je krása,už vidím ty mastny prsty.Odcházím od kompjůtru
-
Ivetko, no to bomba, to musím udělat pak Ti dám echo, miluju tvarůžky a brámboráky také
super rcp, bodík posílám už teď, protože vím, že je to dobrota už teď
-
Ivetko,děkuji za odpověď...vyzkouším
-
Děkuji vám za veršovánky
a za zájem o recept. Budu ráda, když vyzkoušíte. Myslím, že vám bude chutnat.
Ivusa: při smažení to bylo mírně cítit ,smažila jsem večer, ale ráno nebylo po tvarůžcích ani památky. Hodně to přerážel ten česnek -
O rány Boží, plus a raději mizím!!
-
+14, tvarůžky zbožňuju (na truc rodině
-
Chuťové kouzlo tvarůžků jsem objevila teprve nedávno
. Na podobné téma jsem si vystřihla recept asi z 15 let starých Květů, ale ty tvoje vypadají mnohem lákavěji. Ukládám a vyzkouším. Posílám 12. bodík
-
Ivetko, pochvala veliká, senzační recept, zvlášť, když tam vidím ty tvarůžky
To musím co nejdřív udělat, možná večer
To je moje gusto v žaludku mám zatím pusto
Máš 11.bodík
-
TAK to vypadá úžasně a určitě to i tak chutná
-
Ježkove oči,ale robíš chute
-
Mňam,mohu se prosím zeptat ,zda při smažení se z těch tvarglí neuvolňuje nepříjemné aroma???Jedou jsem smažila tvarůžky a oni se mi rozlily na pánev a dva dny jsem větrala
Jinak se mi to moc líbí...bodík už letí