Olomoucké harule

BILKOVAI Kuchařka: BILKOVAI

Doba přípravy: 15 minut + smažení 6 porcí Bramborová jídla 22 názorů

Suroviny

850 g syrových brambor
150 g uleželých Olomouckých tvarůžků
2 vejce
6 českých stroužků česneku
pepř
sůl
velká hrst majoránky
1 dcl světlého piva
sádlo
sklenka polohrubé mouky (2 dcl)
drcený kmín
chilli (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na struhadle-půlku na jemném a půlku na hrubém, dáme do síta a necháme vykapat přebytečnou tekutinu.

  2. Potom vložíme do mísy,přidáme nastrouhané nebo rozmačkané tvarůžky, 2 vajíčka,sůl, pepř, kmín, majoránku, protlačený česnek, pivo a zahustíme moukou. Můžeme přidat chilli.

  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo a tvoříme placičky, které osmažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme s kysaným zelím , feferonkou a zapíjíme vychlazeným pivem :-)) Mňam....

Poznámka

Inspirace: sRecepty.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 967 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Olomoucké harule

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    to je dobré papani;-)

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Pochybovač: pokud jsou to české tvarůžky, tak ta chuť tam je cítít :-)

    Odpovědět

  • Pochybovač Pochybovač(neregistrovaný)

    Mám dotaz :D.. jde tam vůbec cítit ta chu´t těch tvarůžků? :D Není to škoda to dávat do toho "těsta"? Není třeba ta chuť výraznější, když uděláte bramboráky a nakrájíte je na to a necháte roztéct? :D

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    To je krása,už vidím ty mastny prsty.Odcházím od kompjůtru:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Ivetko, no to bomba, to musím udělat pak Ti dám echo, miluju tvarůžky a brámboráky také:-!:-p super rcp, bodík posílám už teď, protože vím, že je to dobrota už teď:-)):yes::yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-KIvetko,děkuji za odpověď...vyzkouším :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Děkuji vám za veršovánky:-D a za zájem o recept. Budu ráda, když vyzkoušíte. Myslím, že vám bude chutnat.
    Ivusa: při smažení to bylo mírně cítit ,smažila jsem večer, ale ráno nebylo po tvarůžcích ani památky. Hodně to přerážel ten česnek;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    O rány Boží, plus a raději mizím!!:-S:-p:-D:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • medmic medmic

    +14, tvarůžky zbožňuju (na truc rodině :-))

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Chuťové kouzlo tvarůžků jsem objevila teprve nedávno:-D:-D. Na podobné téma jsem si vystřihla recept asi z 15 let starých Květů, ale ty tvoje vypadají mnohem lákavěji. Ukládám a vyzkouším. Posílám 12. bodík:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ivetko, pochvala veliká, senzační recept, zvlášť, když tam vidím ty tvarůžky:-p To musím co nejdřív udělat, možná večer:-D To je moje gusto v žaludku mám zatím pusto:-D Máš 11.bodík:yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    TAK to vypadá úžasně a určitě to i tak chutná:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • miccan miccan

    Ježkove oči,ale robíš chute:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :yes::yes:Mňam,mohu se prosím zeptat ,zda při smažení se z těch tvarglí neuvolňuje nepříjemné aroma???Jedou jsem smažila tvarůžky a oni se mi rozlily na pánev a dva dny jsem větrala:-D:-DJinak se mi to moc líbí...bodík už letí:yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: harule bramborová harule co udělat z olomouckých syrečků staré tvarůžky v pívu nejlepší recept na kysané zelí olomoucko olomoucká kapsa olomoucká krůtí kapsa se syrecky pomazánka z míchaných vajíček a olomouckých syrečků olomoucké tvarůžky ulezele bramborák s oloumouckými syrečky olomoucké staré fotografie grilované tvarůžky olomoucké prsty tvarůžkové mufiny olomoucka bomba recept harula bez vejce

Zapomněl/a jsem heslo