Nutriční hodnoty (Zdravá špaldová buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 280 kJ / 3 652 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 87,30 g |
| Tuky | 93,23 g |
| – nasycené | 16,25 g |
| – nenasycené | 67,98 g |
| –– mononenasycené | 55,03 g |
| –– polynenasycené | 12,95 g |
| ––– omega 3 | 0,77 g |
| Vláknina | 78,15 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 357 mg |
| Sůl | 0,77 g |
| Sacharidy | 551,03 g |
| – cukry | 190,50 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky špaldové mouky hladké | Mouka špaldová hladká | 500 g |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku třtinového cukru | Cukr třtinový | 125 g |
| 6 lžic 6 lžic olivového oleje | Olej olivový | 66 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 250 ml 250 ml mléka (nebo vody) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky skořicového cukru | Cukr skořicový | 2.5 g |
| trocha trocha namočených rozinek | Rozinky |