Srnčí ragú z plece

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 4 porce Jiné maso 13 názorů

Suroviny

1 kg srnčího plecka
20 dkg uzeného špeku
1 litr vývaru ze srnčích kostí
2 velké cibule
2 lžíce rajského protlaku
1 sáček směsi koření Divočina
3 stroužky česneku CZ
sůl
pepř
vepřové sádlo
máslo
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, a slaninu na menší kostky. Maso smícháme s kořením a vložíme nejlépe do druhého dne do lednice uležet.

  2. Do hrnce dáme rozehřát polévkovou lžíci vepřového sádla a vložíme na jemno nakrájené cibule, slaninu a opečeme vše do zlatova. Jakmile je vše dokonale „zlaté“ přidáme rajský protlak a necháme ho pořádně zarestovat, směs stále mícháme.

  3. Uleželé okořeněné maso vložíme do hrnce na opečenou cibuli se slaninou a protlakem, a zprudka necháme maso zatáhnout.

  4. Jakmile se maso zatáhne, tak přidáme sůl, pepř, utřený česnek a necháme lehce dusit podlitím připraveným vývarem do ¾ masa do změknutí. V průběhu dušení můžeme vývar lehce dolévat.

  5. Jakmile je maso měkké, tak přidáme v troše studené vody rozmíchanou lžíci hladké mouky na zahuštění. Vše dobře společně promícháme a necháme na mírném ohni lehce provařit asi 10 - 15 minut.

  6. Na závěr dochutí oříškem másla pro lesk a zjemnění omáčky. Podáváme s opečeným bramborovým knedlíkem, nebo čerstvým chlebem. Můžeme dle chuti posypat na jemno nakrájenou cibulí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 90 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí ragú z plece

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Simona Skolakova:Já vím,lhát se nemá,ale.....!:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Veronika.Hrozna::-D:-D:-D:yes:šikulka:yes::-D

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Veronika.Hrozna::-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Colombo65: No jo,tak jo,papat se bude zítra.Už lišák kolem obcházel,ale řekla jsem,že to není hotové.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Veronika.Hrozna:
    ;-);-);-):yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dovařeno! Ochutnáno a musí to podle mne odležet.Bohužel srnčí je potfora.;-)
    Zítra bude obídek "sen" ! :-K:-*Pošlu fotečku,neboj!:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Už se to vaří,jen česnek jsem dala až po podlití,snad se nic nestane.
    Už orestováný protlak měl nádhernou barvičku,dala jsem maso a podlila.Divočinu jsem dala od Vitany.:-D
    Jelikož jsem měla maso už bez kosti ,tak jsem udělala vývar ze srnčí přední nožičky s kostí a trošky čerstvé zeleniny. Mohu jen říct,že než se z toho udělal vývar tak to táhlo 3 hodinky.;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    jo,jo, kdo umí, ten umí:yes::-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Colombo65:Colombo díky ,nějaké zpatlám a opeču. :-D Snad to projednou moje polovička "neofrfle"knedle on nerad potfora.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Veronika.Hrozna:Klasické bramborové knedlíky smíchané s nasekanou petrželovou natí a po uvaření zlehka opečeno na pánvičce ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Já to v pátek uvařím ,ale nemám recept na ty pečené bramborové knedle co jsou tam vyfoceny ! Nemáš je někde tady? :-?

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    I mě se tato dobrota velice zamlouvá:yes::-p:-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To se mě moc a mooc líbí.

    Odpovědět

Tématické fráze: srnčí ragú srnčí plecko recepty srnčí plecko recept srnčí plecko srnčí ragú recepty plecko recepty recept srnec plec srnčí plec na víně recept srnčí plec na víně srnčí maso recepty srnčí ragú recept srnčí kosti recepty na srnčí maso srnčí recepty ragú recept recept na srnčí plecko srnční plec-recept srnční plec-recept srnec plec pečená srnčí plec

Zapomněl/a jsem heslo