Nutriční hodnoty (Omáčka z vepřového masa s hráškem a mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 030 kJ / 485 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,88 g |
| Tuky | 26,57 g |
| – nasycené | 14,70 g |
| – nenasycené | 10,31 g |
| –– mononenasycené | 8,40 g |
| –– polynenasycené | 1,91 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 1,93 g |
| Sůl | 4,80 g |
| Sacharidy | 45,60 g |
| – cukry | 18,80 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky vepřového masa | Vepřová kýta | |
| 250 ml 250 ml zeleného hrášku (může být mražený) | Hrášek zelený | |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 3 3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžičky 2 lžičky gulášového koření | Koření Argentina | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička kari koření | Kari | 5 g |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| citronová šťáva (není nutné) | Šťáva z citrónu |